Guvernul de la Damasc a condamnat dur intrarea trupelor americane pe teritoriul sirian

Guvernul de la Damasc a denunţat intrarea trupelor americane în Siria, caracterizând această acţiune drept o agresiune şi o încălcare gravă a suveranităţii siriene, informează agenţia de ştiri Associated Press.

7596 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Damasc a condamnat dur intrarea trupelor americane pe teritoriul sirian

Guvernul de la Damasc a condamnat dur intrarea trupelor americane pe teritoriul sirian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat publicat joi de Ministerul sirian de Externe, militari americani au ajuns în oraşul Rmeilan, în provincia Hassakeh din nordul Siriei.

Intrarea trupelor americane constituie "o intervenţie nedorită şi ilegitimă care a fost înfăptuită fără consimţământul guvernului sirian," se mai afirmă în comunicat.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat, săptămâna aceasta, trimiterea a încă 250 de militari americani în Siria, pentru a ajuta la campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

În urma acestei anunţ, efectivul forţelor americane în Siria ar urma să ajungă la aproximativ 300 de militari.

Trupele americane vor avea rolul de a antrena şi asista trupele locale implicate în lupta cu forţele organizaţiei teroriste Stat Islamic, a adăugat preşedintele american.

Gruparea Stat Islamic controlează zone extinse în Siria şi Irak, inclusiv oraşele Mosul, în Irak şi Raqqa, în Siria, şi s-a dovedit a fi o ameninţare de luat în seamă în Europa, revendicând atentatele teroriste de la Paris şi Bruxelles, din noiembrie anul trecut, respectiv martie anul acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici