Guvernul de la Seul avertizează Phenianul cu "represalii dure" în cazul unor provocări

Guvernul sud-coreean a respins apelurile regimului de la Phenian de anulare a manevrelor militare comune cu Statele Unite, avertizând că provocările nord-coreene vor fi urmate de represalii dure.

266 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Seul avertizează Phenianul cu "represalii dure" în cazul unor provocări

Guvernul de la Seul avertizează Phenianul cu "represalii dure" în cazul unor provocări (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP )

Coreea de Nord a cerut Coreei de Sud să anuleze exerciţiile militare comune cu Statele Unite, intitulate "Key Resolve" şi "Foal Eagle" şi programate în februarie.

Regimul stalinist de la Phenian a avertizat cu "calamităţi şi dezastre" dacă manevrele militare se vor desfăşura.

Ministerul sud-coreean al Apărării a dat asigurări că exerciţiile militare se vor derula conform programului stabilit. "În cazul în care Coreea de Nord va risca o provocare militară sub pretextul acestor exerciţii militare de rutină, armata va riposta cu severitate şi fermitate", a avertizat Kim Min-Seok, purtătorul de cuvânt al instituţiei, sugerând regimului de la Phenian să ia "măsuri pozitive" pentru a răspunde preocupărilor internaţionale referitoare la programul nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici