Guvernul din Australia verifică dacă un tânăr australian a participat la atacuri sinucigaşe ale SI în Irak

Guvernul australian a anunţat că verifică informaţiile potrivit cărora un adolescent australian s-ar fi aflat într-un grup de atacatori sinucigaşi din cadrul grupării Stat Islamic, care au comis o serie de atentate cu maşini-capcană, miercuri, în oraşul irakian Ramadi, relatează Associated Press.

93 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Australia verifică dacă un tânăr australian a participat la atacuri sinucigaşe ale SI în Irak

Guvernul din Australia verifică dacă un tânăr australian a participat la atacuri sinucigaşe ale SI în Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Gruparea jihadistă Stat Islamic susţine că a folosit luptători din Australia, Belgia, Siria şi Uzbekistan în atacurile de miercuri, când cel puţin 13 maşini-capcană au explodat aproape simultan în Ramadi, capitala provinciei Anbar.

O fotografie postată pe Internet prezenta o dubă albă care circula pe un drum, alături de imaginea unui tânăr aflat la volan, care seamănă cu Jake Bilardi, în vârstă de 18 ani, originar din Melbourne.

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a informat că Guvernul încearcă să verifice din surse independente dacă Bilardi a luat parte la atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici