Guvernul Franţei ar putea acorda subvenţii pentru compensarea majorării preţurilor la carburanţi

  • Guvernul Franţei semnalează intenţia de a acorda subvenţii pentru compensarea majorării preţurilor la carburanţi
  • Bruno Le Maire: "În cazul motorinei şi benzinei, dacă vor continua majorările, va trebui să acţionăm"
163 afișări
Imaginea articolului Guvernul Franţei ar putea acorda subvenţii pentru compensarea majorării preţurilor la carburanţi

Sursa foto: profimedia

Guvernul Franţei a semnalat, miercuri, intenţia de a aloca subvenţii pentru compensarea majorării preţurilor la carburanţi, după un model aplicat pentru atenuarea efectelor creşterii preţurilor la gaze şi electricitate, informează cotidianul Le Figaro.

"Trebuie să lăsăm deschise toate uşile", a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, într-un interviu acordat postului RTL.

"În cazul motorinei şi benzinei, dacă vor continua majorările, va trebui să acţionăm. Facem acest lucru cu gazele şi electricitatea, trebuie să o facem şi în cazul carburanţilor, suntem pregătiţi să acţionăm", a subliniat Bruno Le Maire.

Ministrul francez al Economiei a amintit că Guvernul de la Paris vrea să acorde stimulente suplimentare pentru achiziţionarea de vehicule electrice şi pentru construirea staţiilor de alimentare cu electricitate.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, candidata Partidului Socialist în scrutinul prezidenţial, a propus, marţi, acordarea de subvenţii pe termen lung pentru atenuarea majorării tarifelor la carburanţi, argumentând că "celor fragili nu li se poate cere să suporte preţul tranziţiei ecologice".

Însă Bruno Le Maire a catalogat drept "incoerentă" abordarea Annei Hidalgo, subliniind că pe termen lung trebuie încurajată achiziţionarea de vehicule cu motoare ecologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici