Guvernul german revizuieşte ajutorul de milioane de euro dat palestinienilor

Guvernul german spune că îşi revizuieşte ajutorul de sute de milioane de euro pentru palestinieni, după ce Hamas a atacat Israelul.

1074 afișări
Imaginea articolului Guvernul german revizuieşte ajutorul de milioane de euro dat palestinienilor

Svenja Schulze, Ministru Dezvoltării german, a declarat că guvernul a fost întotdeauna atent să verifice că banii sunt utilizaţi doar în scopuri paşnice. „Dar aceste atacuri asupra Israelului marchează o ruptură teribilă”, a spus ea. Ajutorul oferit palestinienilor va fi revizuit, notează The Guardian.

Germania va discuta cu Israelul despre modul în care proiectele de dezvoltare din regiune ar putea fi servite cel mai bine şi se va coordona cu partenerii internaţionali, a declarat ministrul pentru guvernul de centru-stânga al cancelarului german Olaf Scholz.

Unii parlamentari germani, în special cei din opoziţie, au cerut încetarea ajutorului.

„Toată Europa, toate cele 27 de state, trebuie acum să spună: avem nevoie de un nou început şi nu vom mai finanţa terorişti”, a declarat Armin Laschet, candidatul conservator la funcţia de cancelar la ultimele alegeri federale, cerând încheierea cooperării UE cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care se află în Cisiordania.

Gregor Gysi, un membru al partidului de stânga de opoziţie, s-a opus unei astfel de mişcări, susţinând că teroriştii grupării Hamas sunt diferiţi de palestinienii care au nevoie de ajutor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici