Guvernul Germaniei pregăteşte un plan de asistenţă de 10 miliarde de euro, destinat companiei Lufthansa

  • Guvernul Germaniei pregăteşte un plan de asistenţă de 10 miliarde de euro destinat companiei Lufthansa
  • Statul german ar urma să deţină o participaţie de 25,1% din compania aeriană
  • În cadrul planului, Guvernul Germaniei va garanta şi un împrumut în valoare de 3,5 miliarde de euro
105 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei pregăteşte un plan de asistenţă de 10 miliarde de euro, destinat companiei Lufthansa

Sursa FOTO: Hepta

Guvernul Germaniei a elaborat un plan de asistenţă financiară în valoare de aproximativ zece miliarde de euro pentru relansarea companiei aeriene Lufthansa, statul german urmănd să deţină o participaţie de 25,1%, afirmă surse citate de publicaţia Der Spiegel.

În cadrul negocierilor este analizată ideea unei investiţii guvernamentale de 5,5 miliarde de euro în capital, mai precis în 9% din dividende. Printr-o contribuţie suplimentară de un miliard de euro va fi achiziţionată o participaţie de 25,1% din compania aeriană.

Guvernul Germaniei va garanta şi un împrumut în valoare de 3,5 miliarde de euro prin intermediul Institutului bancar de Reconstrucţie (Kreditanstalt für Wiederaufbau, KfW), precizează surse implicate în negocieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici