Guvernul Iordaniei a demisionat

Guvernul iordanian şi-a anunţat luni demisia, informează presa din această ţară, care notează că anunţul vine în contextul în care în următoarele zile era aşteptată o remaniere guvernamentală, informează Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Guvernul Iordaniei a demisionat

Guvernul Iordaniei a demisionat

Remanierea fusese anunţată de premierul Omar al-Razzaz, care informase că nu ia în considerare modificări în ceea ce priveşte cele mai importante ministere. La acel moment, premierul a spus că remanierea ar fi vizat comasarea unor portofolii.

Demisia Guvernului de la Amman vine într-un moment în care economia iordaniană este în criză. Potrivit unui plan de austeritate convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Iordania trebuie să reducă cheltuielile pentru a diminua datoria publică de 40 de miliarde de dolari, echivalentul a 95% din PIB.

Guvernul a luat în ultimele luni măsuri pentru a creşte salariile profesorilor şi pensiile foştilor militari, ceea ce pune presiune şi mai mare asupra finanţelor publice ale ţării.

Economia Iordaniei a fost afectată în ultimii ani şi de instabilitatea din regiune, care a dus la o scădere a încrederii în rândul investitorilor străini.

Regele Abdullah al Iordaniei l-a numit prim-ministru pe Omar al-Razzaz în vara lui 2018, în urma unor proteste de amploare faţă de creşterea taxelor, măsură solicitată de FMI pentru reducerea datoriei publice a ţării.

Taguri:
iordania,
guvern,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici