Guvernul irlandez menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Guvernul irlandez a decis miercuri să menţină regimul permiselor de muncă pentru români şi bulgari şi după 1 ianuarie, dar aceştia vor fi favorizaţi în raport cu cetăţenii extracomunitari, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Întreprinderilor, Comerţului şi Muncii de la Dublin.

32 afișări
Imaginea articolului Guvernul irlandez menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Guvernul irlandez menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Billy Kelleher a declarat că decizia va fi menţinută în baza evaluărilor curente şi va fi reexaminată înainte de sfârşitul lui 2011.

El a recunoscut că experienţa irlandeză în materie de imigraţie a fost una pozitivă, noii veniţi aducând beneficii economice, sociale şi culturale ţării. Contribuţia imigraţiei la creşterea forţei de muncă a fost una semnificativă, a declarat el.

Ministrul a subliniat totuşi că provocările importante presupuse de efectele crizei economice mondiale şi impactul direct asupra pieţei muncii din Irlanda au fost factorii care au influenţat decizia Guvernului. El a precizat că au fost, de asemenea, luate în considerare opiniile Confederaţiei oamenilor de afaceri şi angajatorilor irlandezi, precum şi cele ale Congresului irlandez al Sindicatelor Comerciale şi poziţiile altor state membre UE.

Ministrul a precizat că Guvernul consideră că ar fi prudent să se concentreze pe menţinerea stabilităţii pe piaţa muncii irlandeze şi să evite posibile dezechilibre cauzate de fluxurile adiţionale de imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici