Guvernul italian vrea să interzică prostituţia în locuri publice

Un proiect de lege care vizează interzicerea prostituţiei în locuri publice va fi prezentat joi de ministrul pentru Egalitatea de Şanse, Mara Carfagna, potrivit presei.

101 afișări
Imaginea articolului Guvernul italian vrea să interzică prostituţia în locuri publice

Guvernul italian vrea să interzică prostituţia în locuri publice

Potrivit presei, textul intitulat "Măsuri împotriva prostituţiei" propune sancţionarea cu pedepse de cinci până la 15 zile de închisoare şi amenzi cuprinse între 200 şi 13.000 de euro, "a oricărei persoane care practică prostituţia sau profită (clienţii, n. red.) de aceasta în locuri publice".

Proxeneţii care vor fi arestaţi pentru că trimit pe stradă prostituate minore riscă "pedepse de la şase la 12 ani de închisoare şi o amendă cuprinsă între 15.000 şi 150.000 de euro", potrivit unor fragmente din proiectul de lege publicate în presă.

Prostituatele cu vârste mai mici de 18 ani şi care nu sunt de naţionalitate italiană vor fi "încredinţate familiei sau autorităţilor din ţara de origine".

În iunie, ministrul de Interne Roberto Maroni, membru al partidului populist şi antiimigraţie Liga Nordului, s-a pronunţat pentru crearea de "cartiere fierbinţi", unde prostituţia ar fi tolerată pentru a se putea controla mai bine acest fenomen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici