Guvernul Japoniei ar putea impune obligativitatea evacuării localităţilor din apropiere de Fukushima

Guvernul Japoniei intenţionează să impună obligativitatea evacuării localităţilor situate pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei de la Fukushima, în condiţiile în care în prezent evacuările sunt voluntare, informează New York Times, în ediţia online.

65 afișări
Imaginea articolului Guvernul Japoniei ar putea impune obligativitatea evacuării localităţilor din apropiere de Fukushima

Guvernul Japoniei ar putea impune obligativitatea evacuării localităţilor din apropiere de Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul de la Tokyo analizează posibilitatea stabilirii unei "zone de siguranţă" în jurul centralei de la Fukushima, a declarat Yukio Edano, şeful de cabinet al premierului nipon.

Autorităţile vor putea astfel să impună evacuările, dat fiind că în prezent sunt voluntare.

În condiţiile în care cele mai multe scurgeri radioactive de la Fukushima s-au oprit, unele familii au început să reintre în localităţile evacuate pentru a-şi lua bunurile din casele părăsite. În plus, zeci de familii nu au părăsit deloc zona după accidentul nuclear.

Mulţi dintre locuitorii evacuaţi se tem să nu le fie sparte casele în condiţiile în care accesul în zonă este permis. În plus, specialiştii se tem că operaţiunile pentru decontaminare vor fi îngreunate de accesul oamenilor şi animalelor în interiorul şi în afara zonelor evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici