Guvernul maghiar vrea să înfiinţeze un nou serviciu secret

Guvernul maghiar plănuieşte să înfiinţeze un nou serviciu secret, care va avea acces direct şi mai ales electronic la toate bazele de date din Ungaria, relatează presa naţională.

409 afișări
Imaginea articolului Guvernul maghiar vrea să înfiinţeze un nou serviciu secret

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul Naţional de Informaţii şi Analiză Criminalistică (NIBEK) va fi înfiinţat printr-un pachet de amendamente ce vizează zeci de legi, inclusiv cele referitoare la poliţie, securitate naţională, transportul aerian, sport, media şi asigurările obligatorii ale autovehiculelor.

Conform acestor amendamente, toate instituţiile, organizaţiile şi fundaţiile care deţin o bază de date vor fi obligate să asigure accesul total la informaţii pentru poliţie, NIBEK şi Servicul Naţional de Apărare, menţionează cotidianul Nepszava.

În timp ce predecesorul NIBEK, Centrul de Coordonare Împotriva Crimei Organizate, putea cere managerilor bazelor de date să dea anumite informaţii, noua organizaţie va avea acces nelimitat, adaugă cotidianul.

Conform cotidianului Nepszabadsag, NIBEK va monitoriza şi va informa Guvernul cu privire la situaţia securităţii şi a criminalităţii în Ungaria şi va analiza datele obţinute.

Condiţiile tehnice pentru fluxul de date va trebui să fie asigurate de furnizorii de date în situaţia în care nu au fost alocate fonduri în bugetul central în acest scop sau pentru înfiinţarea centrului, precizează cotidianul.

La întrebarea cotidianului adresată serviciilor secrete, acestea au declarat că înfiinţarea NIBEK va fi o decizie importantă, deoarece colectarea informaţiilor cu privire la ameninţările criminale şi de securitate într-un singur centru este o idee bună. Oficialii au adăugat că se aşteaptă ca noul centru să elimine suprapunerile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici