Guvernul moldovean avertizează cu privire la riscul de inundaţii

Guvernul de la Chişinău a avertizat cu privire la pericolul producerii de inundaţii în urma ploilor abundente din Republica Moldova, Ucraina şi România, precizând că nivelul apei râului Nistru va creşte cu cel puţin un metru începând de luni, relatează Info-Prim Neo în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Guvernul moldovean avertizează cu privire la riscul de inundaţii

Zinaida Greceanîi, premierul Republicii Moldova

"Pentru securitatea vieţilor omeneşti este responsabil prim-vicepremierul Igor Dodon", a declarat premierul Zinaida Greceanîi la o conferinţă de presă în care a dat asigurări că autorităţile au situaţia sub control.

"Nivelul apei râului Nistru a început deja să crească", a spus vicepremierul Igor Dodon după o deplasare la barajul de la Dubăsari. Pentru a face faţă viiturilor din bazinele de acumulare de la Dnestrovsk şi Dubăsari, pe Nistru, şi de la Costeşti-Stânca, pe Prut, autorităţile au decis să elibereze cantitaţi de apă de zece ori mai mari decât norma zilnică obişnuită.

Săptămâna aceasta în Carpaţii ucraineni, unde îşi au sursele cele două râuri, a căzut o cantitate de precipitaţii comparabilă cu cea anuală, iar în nordul Republicii Moldova cantitatea pentru două-trei luni. Experţii Guvernului consideră că este vorba despre un fenomen neobişnuit pentru această perioadă a anului şi îl explică prin încălzirea globală.

Autorităţile au decis evacuarea copiilor din taberele de odihnă de la Vadul lui Vodă, sâmbătă, când vor fi evacuaţi şi ceilalţi oameni din zonele de odihnă de pe malul râului Nistru. Accesul în zonă a fost limitat, transmite Info-Prim Neo.

Copiii evacuaţi din taberele de la Vadul lui Vodă vor fi transferaţi în tabere de odihnă amenajate în liceele şi şcolile din sectorul Ciocana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici