Guvernul moldovean cere eliberarea unui jurnalist deţinut la Tiraspol

Guvernul de la Chişinău a cerut oficial Tiraspolului să îl elibereze pe jurnalistul şi politologul Serghei Ilcenko, arestat de forţele de securitate transnistrene la 18 martie şi acuzat de extremism în baza mesajelor transmise de acesta pe reţelele de socializare şi forumurile din Transnistria.

196 afișări
Imaginea articolului Guvernul moldovean cere eliberarea unui jurnalist deţinut la Tiraspol

Guvernul moldovean cere eliberarea unui jurnalist deţinut la Tiraspol (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat vineri pentru Europa Liberă că în scrisoarea transmisă reprezentantului politic al Tiraspolului, Chişinăul cere punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko, respectarea drepturilor omului şi a accesului la o justiţie echitabilă.

"Guvernul de la Chişinău urmăreşte cu foarte multă atenţie şi îngrijorare mai ales acele situaţii în care sunt vizaţi exponenţi ai presei sau ai societăţii civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu exprimare foarte tăioasă, pe care a folosit-o frecvent inclusiv şi în raport cu Guvernul Republicii Moldova. Însă dreptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului", a declarat el.

Jurnalistul a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol în seara zilei de 18 martie şi este acuzat de extremism din cauza postărilor sale pe reţelele de socilizare şi luărilor de poziţie pe forumurile din regiunea transnistreană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici