Guvernul Olandei anunţă că nu mai primeşte temporar migranţi. Premierul, ruşinat după ce sute de solicitanţi de azil au dormit afară

  • Premierul olandez Mark Rutte a declarat că îi este ruşine că sute de solicitanţi de azil au fost nevoiţi să doarmă în faţa unui centru de primire a refugiaţilor supraaglomerat
  • Guvernul său a anunţat vineri măsuri pentru a uşura situaţia prin creşterea numărului locurilor de cazare şi restricţionarea temporară a migraţiei.
6143 afișări
Imaginea articolului Guvernul Olandei anunţă că nu mai primeşte temporar migranţi. Premierul, ruşinat după ce sute de solicitanţi de azil au dormit afară

Sursa foto: AP

"Este teribil ce se întâmplă în Ter Apel", a declarat premierul Mark Rutte, referindu-se la centrul din satul Ter Apel, situat în nord-estul ţării.

Dar, a adăugat el: "Cred că împreună am găsit o cale de ieşire din această problemă".

Printre o serie de măsuri anunţate de coaliţia de guvernare a lui Rutte s-au numărat măsuri pentru a limita temporar reuniunile familiale ale migranţilor cărora li s-a acordat statutul de refugiat, pentru a oferi mai multe locuinţe persoanelor ale căror cereri de azil sunt onorate şi pentru a procesa şi repatria mai repede persoanele din ţările considerate sigure, informează AP.

O parte din criza actuală constă în faptul că persoanele cărora li s-a acordat statutul de refugiat rămân blocate în centrele de solicitanţi de azil, deoarece nu au unde să se mute, pe fondul unei crize de locuinţe la nivel naţional.

De asemenea, Olanda va înceta temporar să mai accepte, pentru acest an şi în 2023, migranţi care ar fi trebuit să fie trimişi în Olanda ca parte a unui acord încheiat de Uniunea Europeană cu Turcia în 2016, pe fondul crizei migraţiei la nivelul UE, a declarat ministrul responsabil cu migraţia şi azilul, Eric van der Burg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici