Guvernul sirian, acuzat într-un raport că depopulează zone majoritar sunnite din oraşul Homs

Guvernul sirian este acuzat, într-un raport elaborat de un grup care monitorizează conflictul din Siria, că depopulează zone majoritar sunnite din al treilea cel mai mare oraş din ţară în lupta pentru consolidarea puterii, relatează The Associated Press.

433 afișări
Imaginea articolului Guvernul sirian, acuzat într-un raport că depopulează zone majoritar sunnite din oraşul Homs

Guvernul sirian, acuzat într-un raport că depopulează zone majoritar sunnite din oraşul Homs

Raportul publicat marţi de către Institutul Siria (TSI) cu sediul la Washington ridică întrebări etice despre ce rol, dacă există vreunul, ar trebui să joace ONU şi alte instituţii internaţionale în reconstruirea Siriei în timp ce preşedintele Bashar al-Assad rămâne la putere.

În raport se susţine că măsurile de represiune implementate de Guvernul sirian timp de şase ani au afectat în mod disproporţionat cartierele cu populaţie majoritar sunnită din oraşul Homs în timp ce locuitorii aparţinând minorităţii alawite au fost cruţaţi. Assad este alawit.

În raport se mai menţionează că susţinerea eforturilor de reconstrucţie gestionate de Guvern în Homs echivalează cu recompensarea acestuia pentru ceea ce documentul numeşte strategie "sectantă" de depopularizare şi încurajează "crimele de război".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici