Guvernul tibetan în exil susţine că autorităţile chineze au ucis 130 de protestatari

Guvernul tibetan în exil afirmă că aproximativ 130 de persoane au fost ucise de autorităţile chineze în timpul acţiunilor de reprimare a protestelor din Tibet.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul tibetan în exil susţine că autorităţile chineze au ucis 130 de protestatari

Guvernul tibetan în exil susţine că autorităţile chineze au ucis 130 de protestatari

"Cifrele provin de la sursele noastre din Tibet. Bilanţul victimelor este de aproximativ 130 de morţi în întregul Tibet", a declarat premierul Samdhong Rinpoche, la Dharamsala, unde locuieşte Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor.

Săptămâna trecută, Guvernul tibetan în exil anunţa 99 de morţi în acţiunile de represiune din Tibet.

În acelaşi timp, 245 de protestatari tibetani au fost arestaţi luni în Nepal, în cursul unor manifestaţii dispersate de poliţie.

"Am arestat 245 de tibetani în cursul manifestaţiilor care au avut loc în cursul dimineţii în faţa sediului ONU", a anunţat Sharad Karki, un reprezentant al poliţiei nepaleze.

Forţele de ordine au folosit bastoane de bambus pentru a dispersa 500 de protestatari care scandau "Tibetul liber", precizează corespondentul AFP.

"Vom continua protestele. Chinezii nu pot rămâne nepedepsiţi după ce omoară tibetanii", a declarat Kesang Dolkar, un manifestant de 38 de ani.

De la începutul protestelor în Tibet, la 14 martie, zilnic au fost organizate manifestaţii de susţinere şi la Katmandu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici