Guvernul ungar subliniază "realizările istorice" ale ţării privind protejarea graniţelor Schengen

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, a subliniat, marţi, "realizările istorice" ale ţării privind protejarea graniţelor Schengen ale Uniunii Europene şi închiderea unui traseu important de migraţie de-a lungul Balcanilor, relatează agenţia MTI.

217 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar subliniază "realizările istorice" ale ţării privind protejarea graniţelor Schengen

Guvernul ungar subliniază "realizările istorice" ale ţării privind protejarea graniţelor Schengen

În cadrul discursului anual din comisia parlamentară pentru Afaceri Europene, Janos Lazar a precizat că guvernul ungar a reuşit aceste eforturi în cooperare cu Serbia, Macedonia, Bulgaria, România şi Croaţia, un demers pe care Comisia Europeană nu a reuşit să îl sprijine în 2015.

"Guvernul va insista până la sfârşit în privinţa dreptului său de a stabili cine poate să rămână în ţară. Guvernul este convins că aceste drepturi trebuie să rămână o competenţă naţională şi nu pot fi transferate la Bruxelles", a spus Lazar.

În ceea ce priveşte următorul ciclu parlamentar, 2018-2022, Janos Lazar a spus că va fi "o provocare intelectuală majoră" definirea "modului în care Ungaria ar trebui să participe la un nou tip de cooperare europeană", cum "poate fi restricţionată birocraţia de la Bruxelles" şi cum "pot fi stabilite direcţii politice bune pentru Europa".

În ciuda conflictelor la nivelul Blocului comunitar din ultimul an, şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban a precizat că diplomaţia ungară şi politica UE sunt "determinate de o cultură a cooperării".

Guvernul Ungariei a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaţilor şi a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiţie a UE a respins apelurile Slovaciei şi Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanţii de azil din Grecia şi Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici