Guvernului de la Madrid îşi propune să-l demită din funcţie pe Carles Puigdemont

Mariano Rajoy, premierul Spaniei, a declarat, vineri, că prima măsura a Guvernului de la Madrid ar fi destituirea din funcţie a liderului catalan Carles Puigdemont, dacă Senatul va aproba aplicarea articolului 155 din Constituţie, relatează Associated Press.

718 afișări
Imaginea articolului Guvernului de la Madrid îşi propune să-l demită din funcţie pe Carles Puigdemont

Guvernului de la Madrid îşi propune să-l demită din funcţie a lui Carles Puigdemont

Prim-ministrul spaniol a afirmat că intenţia Guvernului de la Madrid de a prelua controlul direct asupra Cataloniei nu va afecta drepturile cetăţenilor regiunii, ci le va proteja. Declaraţiile acestuia au fost făcute în Senatul Spaniei, înaintea votului pe tema abilitării Guvernului de a suspenda autonomia regiunii catalane.

”Atribuţiile Guvernului catalan vor fi preluate de către organe create special în acest scop de Guvernul naţional, sau de către ministere, atât timp cât va dura această situaţie”, a declarat Rajoy, adăugând că vrea dizolvarea Parlamentului catalan şi organizarea unor alegeri regionale în maximum şase luni.

Rajoy a precizat că această situaţie reprezintă o provocare fără precedent în istoria recentă a Spaniei.

Potrivit sursei citate, Parlamentul regional al Cataloniei se va reuni vineri seara, iar parlamentarii regionali ar putea adopta o declaraţie de independenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici