Guy Verhofstadt, preşedintele grupului ALDE, în dezbaterea din PE privind situaţia din România: Slăbirea procurorilor aş zice că e în stil ungaro-polonez

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, unde se discuta despre statul de drept din România, că slăbirea procurorilor aş zice că e un stil Orban-Kaczyński.

906 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt, preşedintele grupului ALDE, în dezbaterea din PE privind situaţia din România: Slăbirea procurorilor aş zice că e în stil ungaro-polonez

Guy Verhofstadt, grupul ALDE: Slăbirea procurorilor aş zice că e un stil Orban-Kaczyński

"România are două problemă, corupţia şi serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securităţii. Văd doamna premier o reacţie nepotrivită la această situaţie. Slăbirea procurorilor aş zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeţi pe calea proastă şi nu urmaţi calea Ungariei şi Poloniei. Urmaţi recomandările Comisiei de la Veneţia, penru că lupta împotriva corupţiei trebuie întărită", a spus preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

"Suntem îngrijoraţi de rapoartele pe care le primim despre România. Nu suntem împotriva ţării. Aşteptăm şi ca preşedintele României să ne spună mai multe chestiuni. Noi vrem să colaborăm ca să construim rezoluţia în Comisia LIBE", a declarat Josef Weidenholzer, vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European.

"Dragean şi Tăriceanu atacă acum Europa, petnru că minciuna le-a fost descoperită. România nu e un grup de politicieni corupţi, România este un loc de oameni, iar mulţi au plecat din ţară, însă vor acasă. Presa e ameninţată de un om care a fost condamnat penal. Dragnea a decis să îngroape presa. Justiţia e primul duşman al PSD şi ALDE, au schimbat legile justuiţiei ca să scape de acuzaţii. PSD şi ALDE se folosesc de protocoale. Românii protestează. Nu sunt inerţi. România e un popor viu şi va riposta întotdeauna să îşi apere democraţia", a declarat europarlamentarul Monica Macovei, în plenul Parlamentului European.

"Doamna ministru de ce nu vreţi să vă ascultaţi poporul? Ce colcăie în spatele Guvernului dvs? Ce ascundeţi? Ascultaţi vocea poporului pentru că nu vrea decât transparenţă. Puteţi asculta Comisia europeană, Parlamentul român, poporul sau puteţi să ignoraţi toate formele democratice. Dar acest Parlament va fi de partea poporului român, mândru. Nu avem alte opţiuni. Trebuie să înţelegeţi acest lucru", a spus Esteban González Pons, Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici