Hackeri din grupul Anonymous accesează de circa un an sistemele unor agenţii guvernamentale din SUA

Hackeri din grupul Anonymous accesează de aproximativ un an reţelele unor agenţii guvernamentale din Statele Unite, sustrăgând informaţii sensibile, anunţă Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

188 afișări
Imaginea articolului Hackeri din grupul Anonymous accesează de circa un an sistemele unor agenţii guvernamentale din SUA

Hackeri din grupul Anonymous accesează de circa un an sistemele unor agenţii guvernamentale din SUA

Potrivit unui document al FBI citat de Reuters, hackerii au exploatat o defecţiune a unui soft Adobe pentru a lansa o serie de atacuri informatice începând din decembrie 2012.

"Este vorba de o problemă de amploare care trebuie abordată", atrage atenţia FBI, precizând că hackerii au accesat serverele armatei americane, ale Departamentului Energiei, Departamentului Sănătăţii şi probabil ale altor agenţii guvernamentale.

Potrivit unui email al unui membru al conducerii Departamentului american al Energiei, hackerii au sustras informaţii despre cel puţin 104.000 angajaţi ai instituţiei, despre colaboratori şi rude ale angajaţilor, precum şi date despre 2000 de conturi bancare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici