Hackerii ajută poliţia în cazul autorului masacrului din Norvegia

Un grup de hackeri norvegieni ar fi reuşit să pătrundă în două conturi de e-mail aparţinându-i lui Anders Behring Breivik, deţinut pentru atentatul de la Oslo şi masacrul de pe insula Utoeya, şi ar fi transmis conţinutul unui jurnalist, informează Naked Security, citat de Le Monde în ediţia online.

1138 afișări
Imaginea articolului Hackerii ajută poliţia în cazul autorului masacrului din Norvegia

Hackerii ajută poliţia în cazul autorului masacrului din Norvegia (Imagine: Shutterstock)

Grupul, care se prezintă drept aripa norvegiană a organizaţiei Anonymous, revendicase deja piratarea contului de Twitter al lui Breivik, la sfârşitul lui iulie.

Hackerii ar fi transmis aceste documente unui jurnalist independent, cerându-i să le predea poliţiei. Cu toate acestea, este puţin probabil ca anchetatorii să le poată folosi, deoarece sunt obţinute ilegal. Anchetatorii le pot cere însă celor care găzduiesc servicii de e-mail să le comunice conţinutul mesajelor trimise sau primite de suspect.

Intruziunea hackerilor norvegieni ar putea de asemenea să facă aceste documente inutilizabile de către anchetatori, care ar trebui să dovedească faptul că acestea nu au fost manipulate de un terţ.

Extremistul Anders Behring Breivik a recunoscut că a ucis 69 de persoane, între care numeroşi adolescenţi, după ce a deschis focul asupra a 600 de membri ai tineretului laburist, reuniţi pentru o şcoală de vară pe insula Utoeya, la 22 iulie. El a revendicat şi explozia, cu puţin timp înainte, a unei maşini-capcană în apropiere de sediul Guvernului norvegian, care s-a soldat cu opt morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici