Hackerii au profitat de victoria lui Obama pentru a lansa viruşi

Hackerii au încercat să profite de interesul general asupra victoriei lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din SUA, ajungând în topul rezultatelor pe motorul de căutare Google unde au postat un link ce ducea spre un site virusat, relatează The Times în ediţia electronică.

12 afișări
Imaginea articolului Hackerii au profitat de victoria lui Obama pentru a lansa viruşi

Hackerii au profitat de victoria lui Obama pentru a lansa viruşi (Imagine: Mediafax Foto)

În cursul după-amiezii de miercuri, căutările pe motorul de căutare Google care implicau cuvântul-cheie "Obama" generau un link în care scria "Descarcă acum", plasat între primele rezultate. Persoanele care au accesat acel link au ajuns pe un site virusat.

Odată ce aveau acces la un calculator, hackerii căutau informaţii confidenţiale precum parole ale conturilor bancare sau numere ale cărţilor de credit. Aceştia puteau folosi reţeaua de calculatoare pentru a lansa atacuri asupra companiilor online care refuzau să coopereze la solicitările de extorcare.

Printre cele mai folosite tactici pentru a ademeni utilizatorii să acceseze site-uri virusate se numără titluri care se referă la atacuri teroriste sau la scandaluri în care sunt implicate persoane cu notorietate, dar companiile de securitate informatică au observat că este folosit şi numele lui Barack Obama.

Compania Google a refuzat că comenteze cazuri precise, dar a menţionat că linkurile periculoase au fost eliminate rapid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici