Hackerii care au atacat Sony susţin că au spart securitatea site-ului Senatului american

Un grup de piraţi informatici a afirmat luni că a reuşit să spargă securitatea site-ului Senatului american, pentru a sustrage informaţii, după ce a revendicat atacuri împotriva Sony şi a unui site care avea legături cu FBI.

178 afișări
Imaginea articolului Hackerii care au atacat Sony susţin că au spart securitatea site-ului Senatului american

Hackerii care au atacat Sony susţin că au spart securitatea site-ului Senatului american (Imagine: Mediafax Foto)

Piraţii, care se numesc "Lulz Security", au publicat pe site-ul lor lulzsecurity.com o listă lungă cu date informatice, puţin inteligibile pentru neiniţiaţi.

Întrebat despre acest atac, administratorul site-ului Senate.gov nu a răspuns luni după-amiază.

"Nu prea ne place guvernul american (...), site-urile lor nu sunt foarte protejate", scriu piraţii într-un comunicat difuzat pe site-ul lor.

"Lulz Security" a revendicat luni şi un atac împotriva editorului american de jocuri video Bethesda Softworks.

"După ce am realizat harta reţelei lor de Internet şi am verificat toate serverele, am recuperat codul lor de programare şi parole", afirmă "Lulz Security", ironizând securitatea editorului.

Bethesda Softworks a recunoscut că a fost victima unui atac la sfârşitul săptămânii şi a avertizat că este posibil să fi fost furate informaţii personale ale utilizatorilor, precum nume, adrese de e-mail, parole. Însă informaţiile financiare, ca numerele de card de credit, nu ar fi fost vizate.

Editorul dă asigurări într-un mesaj publicat pe un blog că a "luat măsurile necesare" pentru a se proteja.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici