Hamas a executat cinci palestinieni condamnaţi pentru crime şi spionaj în favoarea Israelului

Autorităţile Hamas au executat cinci palestinieni în Gaza. Aceştia au fost condamnaţi pentru crime şi spionaj în favoarea Israelului. Execuţiile sunt primele din 2017 în teritoriile palestiniene, potrivit Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului Hamas a executat cinci palestinieni condamnaţi pentru crime şi spionaj în favoarea Israelului

Hamas a executat cinci palestinieni condamnaţi pentru crime şi spionaj în favoarea Israelului

Islamiştii Hamas, la putere în Gaza, au executat duminică cinci palestinieni, doi dintre ei pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Israelului care datează din 2015 şi 2009, a anunţat Ministerul de Interne.

Execuţiile din zori, prin spânzurare sau prin împuşcare, au fost primele din 2017 în teritoriile palestiniene. Cazurile anterioare de aplicare a pedepsei capitale în Gaza au atras critici din partea grupurilor pentru drepturile omului.

Anunţul oficial nu a furnizat numele complet al condamnaţilor. Potrivit anunţului, trei dintre persoane au fost condamnate pentru crimă. Cei doi spioni condamnaţi, în vârstă de 44 şi 54 de ani, au oferit Israelului informaţii care au dus la uciderea palestinienilor, au explicat autorităţile palestiniene.

„Execuţia a fost efectuată după încheierea tuturor procedurilor legale. Hotărârile au fost definitive, cu aplicare obligatorie, după ce tuturor celor condamnaţi li s-a acordat dreptul deplin de a se apăra", se arată în comunicat.

Informaţia nu a putut fi confirmată din surse independente.

Grupurile palestiniene şi internaţionale pentru drepturile omului au condamnat pedeapsa cu moartea şi au îndemnat Hamas şi Autoritatea Palestiniană, care exercită o autonomie limitată în Cisiordania ocupată de Israel, să pună capăt acestei practici.

Legislaţia palestiniană spune că preşedintele Mahmoud Abbas are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte posibilitatea de a efectua execuţii.

Din 2007, de când Hamas a preluat controlul asupra Gaza de la Abbas, instanţele sale au condamnat la moarte zeci de palestinieni şi au executat 27 până în prezent, potrivit grupurilor pentru drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
execuţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici