Hamas a trimis aproximativ 3.350 de rachete asupra Israelului / Erdogan: „Biden are mâinile pătate de sânge” din cauza sprijinului acordat lui Netanyahu

  • Hamas şi alte grupuri palestiniene au tras aproximativ 3.350 de rachete din Gaza spre Israel.
  • Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a dus la cel puţin 212 de morţi dintre care 61 de copii şi peste 1.500 de răniţi.
  • Ostilităţile din Gaza au izbucnit pe 10 mai cu rachete lansate de mişcarea palestiniană Hamas în Israel.
4371 afișări
Imaginea articolului Hamas a trimis aproximativ 3.350 de rachete asupra Israelului / Erdogan:  „Biden are mâinile pătate de sânge” din cauza sprijinului acordat lui Netanyahu

Foto: Pofimedia

Armata israeliană a declarat luni târziu că Hamas şi alte grupuri palestiniene au tras aproximativ 3.350 de rachete din Gaza, 200 dintre ele doar luni. Atacurile aeriene israeliene asupra enclavei palestiniene au continuat peste noapte. În zorii zilei, rachetele au lovit două clădiri din oraşul Gaza.notează Reuters.
 
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a declarat că va continua să lovească ţintele teroriste. 
 
Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a dus la cel puţin 212 de morţi dintre care 61 de copii şi peste 1.500 de răniţi, în timp ce în Israel s-au înregistrat 10 morţi şi peste 300 de răniţi.
 
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe omologul său american Joe Biden că are „mâinile pătate de sânge” din cauza sprijinului acordat Israelului în conflictul cu Fâşia Gaza, potrivit Le Figaro.
 
„Domnule Biden, scrieţi istoria cu mâinile pătate de sânge", i-a transmis Erdogan preşedintelui american, criticând administraţia sa pentru aprobarea vânzărilor de arme noi către Israel, „care efectuează atacuri disproporţionate împotriva Fâşiei Gaza.”
 
„Teritoriile palestiniene sunt victime ale persecuţiei, suferinţei şi scurgerilor de sânge, cum este cazul multor alte regiuni care au pierdut pacea odată cu sfârşitul Imperiului Otoman. Şi susţineţi acest lucru”, a mai spus Erdogan.
 
Ostilităţile din Gaza au izbucnit pe 10 mai cu rachete lansate de mişcarea palestiniană Hamas în Israel, după ce sute de protestatari palestinieni au fost răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană din Ierusalimul de Est ocupat. La baza protestelor se afla ameninţarea evacuării forţate a familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni.
 
Pentru a treia oară într-o săptămână, SUA blochează o declaraţie comună din partea Consiliului de Securitate al ONU care solicită încetarea focului imediat între Israel şi Hamas, potrivit publicaţiei The Times of Israel. Biden i-a cerut telefonic premierului israelian să înceteze focurile. 
 
Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a cerut Israelului şi palestinienilor să „protejeze civilii şi mai ales copiii.”
 
De asemenea, el a subliniat încă o dată că SUA sprijină Israelul pentru dreptul de a se „apăra”, argumentând că nu există „nicio echivalenţă posibilă între un grup terorist care trage rachete împotriva civililor şi o ţară care se apără împotriva acestor atacuri”.
 
Dar a subliniat că „Israelul are o datorie suplimentară de a face tot posibilul pentru a evita victimele civile.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici