Hamas acceptă un stat palestinian pe baza frontierelor existente în 1967

Mişcarea islamistă Hamas a prezentat un nou program politic în care şi-a atenuat poziţia faţă de Israel, acceptând ideea unui stat palestinian pe baza frontierelor existente în 1967, informează The Guardian.

1742 afișări
Imaginea articolului Hamas acceptă un stat palestinian pe baza frontierelor existente în 1967

Hamas acceptă un stat palestinian pe baza frontierelor existente în 1967 (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Noul document enunţă că mişcarea palestiniană nu doreşte să aibă conflicte cu poporul evreu, doar cu zioniştii care întreprind ocuparea Palestinei.

Documentul insistă asupra faptului că Hamas nu este o forţă revoluţionară ce caută să intervină în alte state, an ungajament ce va fi cel mai probabil bine primit de căre alte ţări precum Egiptul.

Platforma politică a fost anunţată de liderul în exil mişcării, Khaled Meshal, în cadrul unei conferinţe de presă din Doha.

”Hamas susţine eliberarea întregii Palestine, dar este pregătită să sprijine un stat palestinian între frontierele din 1967, fără a recunoaşte sau a oferi orice fel de drepturi Israelului”, a spus acesta

Această declaraţie are loc cu doar două zile înainte de întrevedere la Casa Albă între Donald Trump şi Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii palestiniene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici