Hamas acuză Israelul că face trafic de gumă de mestecat afrodiziacă în Fâşia Gaza

Mişcarea Hamas a acuzat marţi serviciile de informaţii israeliene că ar fi în spatele unui trafic de gumă de mestecat afrodiziacă şi de produse stupefiante spre Fâşia Gaza, destinate "pervertirii" tinerilor palestinieni.

18 afișări
Imaginea articolului Hamas acuză Israelul că face trafic de gumă de mestecat afrodiziacă în Fâşia Gaza

Hamas acuză Israelul că face trafic de gumă de mestecat afrodiziacă în Fâşia Gaza

"Am descoperit două tipuri de stimulente corporale introduse în Fâşia Gaza, pornind de la puncte de trecere a frontierei cu Israelul, primul tip se prezintă sub formă de gumă de mestecat şi cel de-al doilea sub formă de picături care se înghit sau se iau cu o băutură", a declarat Islam Shahwan, purtător de cuvânt al poliţiei mişcării islamiste.

"I-am capturat pe membrii grupului care a introdus aceste produse", a adăugat el. "Ei au recunoscut că au legături cu serviciile de informaţii sioniste şi că produsele au fost aduse împreună cu mărfurile care intră în Fâşia (Gaza) prin puncte de trecere cu Israelul", a explicat el.

Potrivit lui Islam Shahwan, "una dintre persoanele arestate a declarat că a primit mari cantităţi de produse stupefiante prin intermediul unui ofiţer de informaţii şi la un preţ foarte scăzut, pentru că ofiţerul i-a spus că (serviciile de informaţii) nu doreau bani, ci răspândirea lor printre tinerii" din Gaza.

"Serviciile de informaţii încearcă să pervertească tânăra generaţie, răspândind aceste produse printre elevii şi studenţii din şcoli şi universitate", a afirmat el.

Armata israeliană a refuzat orice comentariu, dar surse militare au calificat drept "absurde" acuzaţiile Hamas.

Fâşia Gaza este supusă unei blocade stricte din partea Israelului, după ce Hamas a preluat controlul prin forţă în iunie 2007. Toate mărfurile, în principal produse de consum curent, sunt importate prin intermediul punctelor de trecere israeliene.

Tuneluri de contrabandă au fost săpate la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt, iar Israelul acuză Hamas că introduce arme prin acestea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici