Hamas ameninţă că va asasina membri ai guvernului israelian - presă

Mişcarea islamistă Hamas a ameninţat că va răspunde ofensivei din Gaza prin asasinarea unor înalţi oficiali israelieni, printre care se numără ministrul de Externe, Tzipi Livni, şi ministrul Apărării, Ehud Barak, relatează Haaretz, în ediţia electronică de luni.

10 afișări
Imaginea articolului Hamas ameninţă că va asasina membri ai guvernului israelian - presă

Hamas ameninţă că va asasina membri ai guvernului israelian - presă (Imagine: Mediafax Foto)

Fatah Hamad, membru al conducerii Hamas, a adăugat că militanţii mişcării îi vizează şi pe liderii Autorităţii Palestiniene, precum şi pe "cei din lumea arabă care au conspirat" împotriva mişcării islamiste.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a apreciat însă că Hamas ar fi putut împiedica atacurile israeliene numai dacă ar fi acceptat prelungirea armistiţiului, lansând un apel în favoarea declarării unei încetări a focului.

Aviaţia israeliană a atacat luni dimineaţă Universitatea Islamică şi sediul guvernului din Gaza, ambele centre ale puterii instalate în Fâşia Gaza de mişcarea Hamas. Printre ţintele vizate de forţele israeliene s-au numărat şi un palat folosit de guvernul Hamas şi o casă din apropierea locuinţei liderului Hamas Ismail Haniyeh, care însă nu se afla în zonă.

În cursul zilei de duminică, armata israeliană a concentrat trupe terestre în apropierea frontierei cu Gaza, iar Guvernul a aprobat mobilizarea a circa 6.700 de rezervişti, în vederea unei eventuale ofensive terestre în Fâşia Gaza. În a doua zi a ofensivei israeliene, forţele aeriene au atacat mai mult de 100 de obiective, iar surse palestiniene au afirmat că atacurile s-au soldat cu moartea a cel puţin 43 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici