Hamas cere un armistiţiu Israelului

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a cerut Israelului "un armistiţiu" la Gaza, a declarat sâmbătă un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate israeliene.

30 afișări
Imaginea articolului Hamas cere un armistiţiu Israelului

Hamas cere un armistiţiu Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aripa politică a Hamas a transmis Israelului un mesaj care cere armatei israeliene o încetare a focului" în schimbul opririi atacurilor palestiniene, a declarat acest oficial de rang înalt sub acoperirea anonimatului.

El a apreciat totuşi că atacurile israeliene vor continua atât timp cât Israelul nu va fi sigur că "populaţia sa poate trăi normal", fără ameninţarea tirurilor palestiniene.

"Nu ştim în acest stadiu când ne vom înceta operaţiunile care au adus deja lovituri grele Hamas, în timp ce vor putea fi făcuţi paşi importanţi" în escalada militară, a avertizat el.

El a declarat, de asemenea, că ministrul Apărării, Ehud Barak, a amânat sine die o vizită pe care urma să o efectueze sâmbătă la Washignton, având în vedere gravitatea situaţiei.

Hamas a convenit joi seara cu majoritatea celorlalte organizaţii palestiniene din teritoriu să respecte un armistiţiu cu Israelul, după o nouă zi de violenţe.

Dar armistiţiul nu a intrat în vigoare, în timp ce armata israeliană îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza.

Confruntarea armată dintre Israel şi Hamas, cea mai sângeroasă de la războiul din iarna 2008-2009 în Fâşia Gaza, a continuat sâmbătă cu salve de proiectile palestiniene şi raiduri israeliene.

Un palestinian membru al Brigăzilor Ezzedine Al-Qassam, aripa armată a Hamas, a fost ucis în cursul dimineţii de un obuz la est de oraşul Gaza, potrivit unor surse palestiniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici