Hamas condiţionează un eventual armistiţiu de ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza

Liderul în exil al mişcării Hamas, Khaled Meshaal, s-a declarat dispus să încheie un armistiţiu dacă Israelul acceptă încetarea focului şi pune capăt blocadei asupra Fâşiei Gaza, a informat luni Guvernul senegalez, în numele Organizaţiei Conferinţei Islamice (OCI).

19 afișări
Imaginea articolului Hamas condiţionează un eventual armistiţiu de ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza

Hamas condiţionează un eventual armistiţiu de ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza (Imagine: Mediafax Foto)

"Liderul Hamas s-a declarat dispus să semneze un astfel de acord într-un loc ales de comun acord de cele două părţi", a menţionat Ministerul senegalez al Afacerilor Externe, la finalul unei conversaţii telefonice dintre Khaled Meshaal şi preşedintele senegalez Abdoulaye Wade, a cărui ţară deţine preşedinţia OCI din luna martie.

Potrivit ministerului, preşedintele Wade a oferit liderului Hamas o propunere de "ieşire imediată din criză".

"Este vorba de a obţine un armistiţiu definitiv între Israel şi Hamas, prin semnarea unui acord care să angajeze Hamasul în observarea imediată a unei încetări a ostilităţilor, în schimbul încetării imediate a focului de către Israel, împreună cu ridicarea totală a blocadei din Gaza", se adaugă în comunicatul ministerului.

Israelul a lansat o serie de operaţiuni împotriva mişcării Hamas în Fâşia Gaza, care s-au soldat cu peste 300 de morţi şi 1.400 de răniţi, începând de sâmbătă.

Aflat în exil în Siria, Khaled Meshaal a solicitat palestinienilor, sâmbătă, într-un interviu acordat postului de televiziune al-Jazeera, să declanşeze o nouă intifadă împotriva Israelului şi a evocat o reluare a atentatelor sinucigaşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici