Hamas consideră "declaraţie de război" decizia israeliană privind Fâşia Gaza

Gruparea islamistă Hamas a anunţat, miercuri, că decizia Israelului de a considera Fâşia Gaza drept "entitate inamică" reprezintă o "declaraţie de război", relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Hamas consideră "declaraţie de război" decizia israeliană privind Fâşia Gaza

Hamas consideră "declaraţie de război" decizia israeliană privind Fâşia Gaza

"Este o declaraţie de război şi o continuare a acţiunilor teroriste sioniste împotriva poporului nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum.

Surse politice de la Ierusalim au anunţat, miercuri, că membrii Cabinetului de securitate israelian au declarat Fâşia Gaza "entitate inamică", ceea ce va permite întreruperea livrărilor de combustibili către teritoriul controlat de mişcarea Hamas. Decizia a fost luată ca urmare a atacurilor cu rachete lansate de militanţii palestinieni din Fâşia Gaza, de unde trupele şi coloniştii israelieni s-au retras în 2005, după 38 de ani de ocupaţie.

Sursele citate au afirmat că, în baza deciziei Cabinetului de securitate, Israelul va limita livrările de combustibili către Gaza şi va reduce şi unele dintre exporturile comerciale, însă, pentru moment, distribuţia de energie nu va fi afectată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici