Hamas respinge discuţiile despre noi negocieri cu Israelul

Oficialul Hamas, Osama Hamdan, a declarat că nu este nevoie de noi negocieri cu Israelul, pe fondul rapoartelor mass-media israeliene că există intenţia de a reînnoi discuţiile privind armistiţiul din Gaza.

285 afișări
Imaginea articolului Hamas respinge discuţiile despre noi negocieri cu Israelul

Hamas respinge discuţiile despre noi negocieri cu Israelul

Într-un interviu telefonic acordat sâmbătă postului Al Jazeera, Hamdan a declarat că cerinţa imediată este ca Israelul să se retragă din Fâşia Gaza şi agresiunea să înceteze. „Nu avem nevoie de noi negocieri", a spus el, adăugând că Hamas a fost deja de acord cu o propunere de încetare a focului pe care Israelul a respins-o.

„Nu există nicio garanţie că [Israelul] va accepta noi propuneri pentru a merge la negocieri ... Dacă nu există garanţii serioase, aceasta înseamnă că Israelului i se acordă mai mult timp pentru a continua agresiunea", a adăugat el.

La începutul acestei luni, Hamas a aprobat o propunere de încetare a focului în războiul de şapte luni din Gaza, înaintată de mediatorii Qatar şi Egipt, deşi Israelul a declarat că propunerea nu corespunde cerinţelor sale.

Sâmbătă, potrivit presei israeliene, oficialii implicaţi în negocieri au declarat că guvernul israelian intenţionează să reînnoiască discuţiile pentru un acord de eliberare a celor 125 de ostatici din Gaza în zilele următoare, după o întâlnire cu mediatorii la Paris.

Potrivit rapoartelor, şeful serviciilor secrete israeliene, David Barnea, a fost de acord cu un nou cadru pentru negocierile blocate cu mediatorii – directorul CIA, Bill Burns, şi prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Hamas a insistat că nu este dispusă să accepte doar o încetare temporară a focului, ci că încetarea luptelor trebuie să fie permanentă.

Israelul a insistat că războiul nu se va încheia înainte ca obiectivele sale să fie îndeplinite, eliberarea tuturor ostaticilor şi înfrângerea totală a Hamas.

Cu toate acestea, Israelul se află sub o presiune internaţională tot mai mare pentru a se opri acţiunea militară şi este din ce în ce mai izolat.

Printre loviturile recente pentru Israel se numără un ordin al Curţii Internaţionale de Justiţie pentru ca acesta să oprească ofensiva de la Rafah, procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale care solicită mandate de arestare pentru premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării Yoav Gallant şi o decizie a Irlandei, Norvegiei şi Spaniei de a recunoaşte Palestina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici