Hamas şi Israel acceptă un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza

Negociatorii palestinieni au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistiţiu de 72 de ore cu Israelul, anunţă surse diplomatice citate de postul Fox News.

359 afișări
Imaginea articolului Hamas şi Israel acceptă un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza

Hamas acceptă un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza - Fox News (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 21:59 Israelul a acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza - oficial israelian

Israelul a acceptat duminică propunerea Egiptului privind o încetare a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, au anunţat oficiali guvernamentali israelieni, citaţi de AFP.

"Israelul a acceptat propunerea egipteană privind o încetare a focului", a declarat unul dintre aceşti oficiali, sub protecţia anonimatului.

Anterior, surse diplomatice au anunţat că negociatorii palestinieni au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistiţiu de 72 de ore cu Israelul.

Potrivit Ministerului egiptean de Externe, armistiţiul va intra în vigoare luni, la ora locală 00.01 (00.01, ora României).

Liderul Hamas, Khaled Meshal, a declarat duminică seara, într-un interviu pentru AFP, că orice armistiţiu durabil trebuie să ducă la o "anulare a blocadei (israeliene) împotriva Fâşiei Gaza".

Armistiţiul de 72 de ore "este unul dintre mijloacele sau tacticile care au scopul de a contribui" la găsirea unei soluţii în cadul negocierilor, a afirmat el.

"Dorim ca cererile palestinienilor să fie satisfăcute, iar Fâşia Gaza să trăiască fără blocadă", a adăugat liderul Hamas.

Nu este clar dacă armistiţiul va fi respectat şi de Israel, care a continuat duminică raidurile aeriene în Fâşia Gaza.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reiterat că negocierile nu pot avea loc "sub atacurile cu rachete" lansate din Fâşia Gaza.

Aviaţia militară israeliană a continuat să bombardeze, duminică, poziţii ale militanţilor Hamas din Fâşia Gaza, în timp ce un copil palestinian a fost ucis de militari israelieni în Cisiordania.

În total, bilanţul celor 30 de zile de operaţiuni militare israeliene în Fâşia Gaza este de circa 2.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici