HAOS pe Aeroportul Stansted de lângă Londra. Traficul aerian, perturbat de o furtună puternică | VIDEO

Traficul aerian pe aeroportul Stansted de lângă Londra a fost perturbat duminică dimineaţă după ce o furtună puternică însoţită de descărcări electrice a afectat sistemul de alimentare cu carburant, au anunţat autorităţile aeroportuare, potrivit cotidianului The Guardian.

1730 afișări
Imaginea articolului HAOS pe Aeroportul Stansted de lângă Londra. Traficul aerian, perturbat de o furtună puternică | VIDEO

HAOS pe Aeroportul Stansted de lângă Londra. Traficul aerian, perturbat de o furtună puternică | VIDEO

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, un fulger a afectat sistemul de alimentare cu carburant, care nu a fost funcţional pentru o perioadă în cursul dimineţii de duminică. Sistemul a fost repus în funcţiune, însă este posibil ca unele zboruri să înregistreze în continuare întârzieri, să fie redirecţionate sau anulate, au avertizat autorităţile aeroportuare.

Meteorologul Charlie Powell a declarat că au fost înregistrate "undeva între 15.000 şi 20.000 de fulgere în Marea Britanie în perioada nopţii".

Autorităţile britanice au avertizat că furtunile vor continua să afecteze zone din Ţara Galilor, sudul şi centrul Angliei pe parcursul zilei de duminică şi până luni dimineaţa.

Aproape 1.000 de proprietăţi din centrul Angliei au rămas fără electricitate din cauza furtunii, descărcările electrice provocând numeroase pagube.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici