HAOS şi teamă pe singurul aeroport funcţional din Tripoli după un atac cu rachete. Traficul aerian a fost oprit

Mai multe rachete au atcat luni singurul aeroport funcţional din capitala libiană Tripoli, Mitiga, care a rămas închis traficului aerian, provocând haos şi teamă în rândul pasagerilor, au declarat mai mulţi martori pentru Reuters.

6621 afișări
Imaginea articolului HAOS şi teamă pe singurul aeroport funcţional din Tripoli după un atac cu rachete. Traficul aerian a fost oprit

Haos şi teamă pe un aeroport din Tripoli după un atac cu rachete, traficul aerian fiind oprit

Autorităţile au anunţat luni închiderea spaţiului aerian al aeroportului în două râuduri după ce a fost atcat de mai multe rachete. Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare momentan.

După distrugerea Aeroportului Internaţional din Tripoli, în 2014, într-un război civil între grupurile armate care s-au angajat într-o luptă pentru putere, Mitiga a rămas singurul aeroport din zonă care efectuează zboruri interne şi internaţionale.

Aeroportul a fost vizat de rachete în diferite ocazii în ultimii ani, după ce în Libia s-a instalat haosul în urma căderii liderului Muammar Gaddafi în 2011.

La câteva minute după ce traficul aerian a fost reluat pasagerii care se pregăteau să urce la bordul unui avion cu destinaţia Tunisia a trebuit să fie duşi înapoi la terminal întrucât trei rachete au fost văzute căzând în apropiere, a declarat un martor pentru agenţia Reuters.

Libienii zboară în principal în Tunisia în căutarea de servicii medicale mai bune.

"O rachetă a căzut într-o zonă deschisă şi a provocat un fum negru", a spus martorul.

Mulţi pasageri au fost nevoiţi să se întoarcă la Tripoli, deoarece zborurile au fost anulate din cauza problemelor de securitate, în timp ce alţii au făcut coadă în faţa agenţiilor aeriene pentru informaţii.

„Când se va încheia această tragedie?”, se întreba o femeie în timp ce îşi ţinea fiica şi se uita la fumul negru cauzat de atac.

Personalul aeroportului a declarat că traficul aerian se va relua probabil miercuri dimineaţă.

Taguri:
libia,
aeroport,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici