Hassan Rouhani: UE trebuie să adopte o poziţie clară dacă vrea menţinerea acordului nuclear

Pentru a menţine acordul nuclear, Uniunea Europeană trebuie să adopte o poziţie clară şi să garanteze că interesele Iranului nu vor fi încălcate, i-a transmis preşedintele iranian Hassan Rouhani cancelarului german Angela Merkel, printr-o conversaţie telefonică, relatează site-ul agenţiei Tass.

1091 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani: UE trebuie să adopte o poziţie clară dacă vrea menţinerea acordului nuclear

Hassan Rouhani: UE trebuie să adopte o poziţie clară dacă vrea menţinerea acordului nuclear

"Fac apel la Uniunea Europeană, în special la Franţa, Marea Britanie şi Germania, să adopte o poziţie clară pentru a asigura interesele Iranului în conformitate cu acordul. Ar trebui să fie clar definite şi garantate", a declarat preşedintele iranian, adăugând că acest lucru va ajuta la menţinerea acordului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Federal al Germaniei, Merkel a confirmat că Berlinul îşi va menţine angajamentul faţă de înţelegere, cât timp "Iranul va continua să îşi îndeplinească obligaţiile". Oficialul german a afirmat că este în favoarea negocierilor cu Iranul privind "programul său balistic şi activităţile din regiune, inclusiv în Siria".

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul, afirmând că este necesară semnarea unei noi înâelegeri.

În acest context, premierul britanic Theresa May, preşedintele francez Emmanuel Macron şi Angela Merkel, au afirmat că îşi vor păstra angajamentul de a menţine acordul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici