Havana e din nou în carantină. Capitala Cubei suspendă activitatea barurilor, restaurantelor, dar şi transportul public

  • Autorităţile de la Havana impun din nou carantina generală.
  • Barurile, restaurantele şi piscinele vor fi închise, iar transportul public va fi suspendat.
  • De la începutul pandemiei, Cuba a raportat sub 3000 de cazuri de Covid-19.
732 afișări
Imaginea articolului Havana e din nou în carantină. Capitala Cubei suspendă activitatea barurilor, restaurantelor, dar şi transportul public

Sursă foto: Profimedia

Autorităţile din Cuba au plasat Havana din nou în carantină, din cauza izbucnirii noilor cauzri de coronarivus, informează Reuters. Restaurantele, barurile, piscinele vor fi obligate să se închidă, transportul public va fi suspendat, iar accesul la plajă va fi interzis.
 
Cuba a gestionat bine criza cauzată de Covid-19, un caz rar în America Latină, unde majoritatea ţărilor se confruntă cu epidemii puternice, însă lucrurile încep să se schimbe: 59 de infectări noi au fost raportate, iar oficialii spun că situaţia ar putea deveni incontrolabilă.
 
"Asistăm la o izbucnire a epidemiei, iar asta pune în pericol toată populaţia", a spus ministrul Sănătăţii Jose Angel Portal.
 
41 din cele 59 de cazuri raportate sunt importate, cel mai probabil din Venezuela, acolo unde numeroare cadre medicale cubaneze sunt detaşate.
 
La o populaţie de 11 milioane de locuitori, Cuva a înregistrat sub 3000 de cazuri şi 88 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici