Hawaii şi Maui sunt în stare de alertă din cauza incendiilor/ Sute de persoane au fost evacuate/ Autorităţile locale cer ajutor din partea Casei Albe

  • Insulele Hawaii şi Maui sunt în stare de alertă după declanşarea incendiilor.
  • Mii de persoane din Maui au rămas fără serviciile de telefonie mobilă.
  • „Ne aşteptăm la pierderi de vieţi omeneşti de la incendiile de vegetaţie”, anunţă guvernatorul statului Hawaii.
426 afișări
Imaginea articolului Hawaii şi Maui sunt în stare de alertă din cauza incendiilor/  Sute de persoane au fost evacuate/ Autorităţile locale cer ajutor din partea Casei Albe

AP Photo

Insulele Hawaii şi Maui sunt în stare de alertă după declanşarea incendiilor şi vântului puternic provocat de uraganul Dora de categoria 4 din Oceanul Pacific. 

Evacuarea populaţiei este în curs de desfăşurare.  Şase persoane au fost ucise, transmite AP

Cauza şi sursa incendiului sunt necunoscute, dar multe clădiri şi hectare întregi de vegetaţie au fost mistuite de flăcări, iar pompierii sunt copleşiţi de gravitatea dezastrului.

Mii de oameni au rămas fără curent electric, iar 12 persoane au fost salvate de către Garda de Coastă după ce au sărit în ocean ca să scape de fumul flăcărilor ce se răspândesc cu repeziciune. 

Serviciile de urgenţă şi liniile de comunicaţiile  sunt întrerupte în Maui, mii de oameni nu pot suna la 911,  mai multe şcoli şi drumuri au fost închise şi au fost evacuate sute de persoane. 

Incendiile din Maui sunt „fără precedent”, avertizează guvernatorul locotenent şi solicită ajutor din partea autorităţilor federale şi Casei Albe de la Washington D.C.  

Mahina Martin, şeful de comunicaţii din Maui, a declarat pentru CNN miercuri dimineaţă că incendiile se extind. 

„Toate focarele de incendii  sunt active, fiind nevoie de evacuări urgente într-o varietate de locuri din acele districte”, a spus ea.

Aproximativ 2.000 de vizitatori sunt blocaţi pe aeroportul local şi nu au unde să meargă, adaugă oficialul. 

Preşedintele Joe Biden monitorizează incendiile din Hawaii, a declarat miercuri un oficial de la Casa Albă.  Oficialul nu a analizat dacă preşedintele se gândeşte să trimită mai mult ajutor federal pentru a ajuta statul.

Marile companii aeriene îi ajută pe pasageri să-şi rezerve călătoriile din cauza incendiilor din Hawaii, printre care Hawaiian Airlines, American Airlines, Southwest Airlines şi United Airlines.

„Se aşteaptă unele pierderi de vieţi omeneşti de la incendiile de vegetaţie” , spune guvernatorul Hawaii

Guvernatorul Hawaii Josh Green a spus că anticipează multe decese, deoarece incendiile de vegetaţie afectează grav insula Maui.

„Am suferit un dezastru teribil sub forma unui incendiu care sa răspândit pe scară largă ca urmare a vântului puternic uragan din regiune şi a condiţiilor de secetă subiacente. Maui şi Insula Mare au suferit ambele incendii semnificative. O mare parte din Lāhainā din Maui a fost distrusă şi sute de familii locale au fost strămutate”, a spus Green, care îşi întrerupe o vacanţă şi se întoarce imediat în stat. 

Casa Baldwin , o clădire istorică şi cea mai veche casă din Maui, se numără printre structurile care au ars în incendiul care a cuprins oraşul Lahaina, a declarat un oficial al muzeului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici