Hezbollah salută decizia premierului libanez Saad Hariri de a renunţa la demisie

Organizaţia şiită Hezbollah, care este susţinută de Iran, a salutat decizia premierului libanez Saad Hariri de a renunţa temporar la demisie în aşteptarea negocierilor politice, informează site-ul postului France 24.

352 afișări
Imaginea articolului Hezbollah salută decizia premierului libanez Saad Hariri de a renunţa la demisie

Hezbollah salută decizia premierului libanez Saad Hariri de a renunţa la demisie

Hariri a provocat stupoare când pe data de 4 noiembrie şi-a anunţat demisia în cursul unei vizite în Arabia Saudită, citând ameninţări cu asasinarea sa şi influenţa negativă asupra Libanului a organizaţiei Hezbollah şi a Teheranului.

După un turneu în Arabia Saudită, Franţa, Egipt şi Cipru, Hariri a revenit marţi la Beirut şi a anunţat că va renunţa temporar la decizia de a demisiona.

Grupul parlamentar al Hezbollah a transmis că formaţiunea politică este "foarte satisfăcută de evoluţiile politice".

"Reîntoarcerea şefului guvernului, comentariile sale pozitive şi consultările oferă o licărire a reîntoarcerii la normalitate", se mai arată în comunicatul grupului parlamentar al Hezbollah.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care Michel Aoun, un aliat al Hezbollah, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

Anunţul demisiei lui Hariri a alimentat temerile privind posibila escaladare a tensiunilor între Arabia Saudită şi Iran. În perioada crizei, Arabia Saudită, principala putere sunnită, chiar a sugerat că ar putea interveni militar în Liban, pentru a contracara influenţa mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran.

Însă situaţia s-a calmat surprinzător după revenirea lui Hariri la Beirut, aparent în urma unui acord secret între părţile implicate în această criză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici