Hezbollah spune că renunţă la atacurile împotriva Israelului dacă se va opri războiul din Gaza

  • Gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat joi că va înceta atacurile asupra forţelor israeliene din Liban, însă doar atunci când se va opri ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza.
  • În plus, Hezbollah cere ca Israelul să nu mai atace ţinte din Liban.
446 afișări
Imaginea articolului Hezbollah spune că renunţă la atacurile împotriva Israelului dacă se va opri războiul din Gaza

Hezbollah spune că renunţă la atacurile împotriva Israelului dacă se va opri războiul din Gaza

Conflictul dintre gruparea Hezbollah şi armata israeliană s-a intensificat după ce gruparea palestiniană Hamas a atacat Israelul, în octombrie anul trecut, iar Israelul a răspuns cu atacuri în Fâşia Gaza.

"Războiul din sud este legat de agresiunea asupra Gaza, pe de o parte, şi de asigurarea mijloacelor de protecţie pentru ţara noastră, pe de altă parte", a declarat Hassan Fadlallah, un responsabil de rang înalt din Hezbollah, relatează Reuters.

Două surse apropiate de Hezbollah au arătat că gruparea ar înceta ostilităţile împotriva Israelului dacă Hamas ar accepta o propunere de armistiţiu în Gaza, cu excepţia cazului în care forţele israeliene ar continua să bombardeze Libanul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici