Hillary Clinton a acceptat postul de secretar de Stat

Hillary Rodham Clinton a decis să renunţe la mandatul de senator şi să accepte funcţia de secretar de Stat în administraţia Barack Obama, fostul său rival în alegerile primare democrate, au declarat vineri două surse pentru The New York Times.

28 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton a acceptat postul de secretar de Stat

Hillary Clinton a acceptat postul de secretar de Stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clinton a luat această decizie după discuţii cu preşedintele ales Barack Obama despre natura rolului şi planurilor sale pentru politica externă, a declarat unul dintre apropiaţii săi, sub acoperirea anonimatului. Biroul lui Obama a afirmat joi că nominalizarea este "în curs", dar asociaţii lui Clinton au confirmat vineri după-amiază că senatorul s-a decis.

"Este pregătită", a declarat sursa citată. Clinton a primit asigurări din nou în cadrul noilor discuţii cu Obama, deoarece prima lor întâlnire de săptămâna trecută de la Chicago "a fost generală", a declarat aceasta. Scopul continuării discuţiilor nu a fost acela de a obţine o concesie particulară, ci doar pentru a se obişnui cu ideea de a lucra împreună.

Un al doilea asociat al lui Clinton a confirmat că echipa acesteia crede că s-a ajuns deja la o înţelegere. Consilieri de rang înalt ai lui Obama au declarat vineri dimineaţă că oferta nu a fost acceptată oficial şi nici un anunţ nu va fi făcut decât după Ziua Recunoştinţei. Ei au afirmat însă că sunt convinşi că alianţa este gata de a fi pecetluită.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Philippe Reines, a publicat vineri după-amiază un comunicat prin care avertizează că nominalizarea nu este definitivată. "Încă discutăm", a declarat el. "Orice anunţ dincolo de acest lucru este prematur", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici