Hillary Clinton a ajuns în China în plină criză din cauza dosarului Chen Guangcheng

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a ajuns miercuri dimineaţă la Beijing pentru o vizită în China, complicată de prezenţa, încă nerecunoscută oficial, a disidentului Chen Guangcheng în ambasada Statelor Unite.

255 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton a ajuns în China în plină criză din cauza dosarului Chen Guangcheng

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clinton va participa joi şi vineri, însoţită de omologul său de la Trezorerie, Timothy Geithner, la o nouă sesiune de "dialoguri strategice şi economice", o reuniune la nivel înalt pregătită de cele două ţări.

Evadarea de la sfârşitul lunii aprilie a avocatului autodidact orb Chen Guangcheng şi prezenţa sa, potrivit unor militanţi pentru drepturile omului, în sediul ambasadei Statelor Unite, au pus la îndoială perspectivele acestor discuţii.

Beijingul şi Washingtonul încearcă să clarifice acest caz până la începutul discuţiilor bilaterale şi negociază un acord prin care să i se permită lui Chen Guangcheng să părăsească China pentru a merge în Statele Unite împreună cu familia sa, potrivit declaraţiilor de marţi ale lui Bob Fu, membru al organizaţiei creştine China Aid, cu sediul în Texas.

Înainte de plecarea din Washington, Clinton a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la subiectul Chen, afirmând că va ridica problema drepturilor omului în timpul vizitei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici