Hillary Clinton, acuzată că peste 300 dintre emailurile sale private conţineau informaţii secrete

Departamentul de Stat american a găsit în emailurile lui Hillary Clinton 305 mesaje care ar putea conţine informaţii clasificate şi care necesită o analiză mai detaliată din partea agenţiilor federale, a informat luni instituţia, citată de Associated Press.

339 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, acuzată că peste 300 dintre emailurile sale private conţineau informaţii secrete

Hillary Clinton, acuzată că peste 300 dintre emailurile sale private conţineau informaţii secrete (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Într-un document trimis instanţei care a făcut parte dintr-un proces împotriva Departamentului de Stat, oficlialii au spus unui judecător federal din Washington că ar fi în măsură să elibereze pentru public copii ale emailurilor lui Clinton, întrucât doar 5 la sută dintre mesajele revizuite până acum conţin posibile informaţii secrete care ar necesita analize amănunţite. Departamentul a transmis că acele 305 emailuri conţinând posibile informaţii clasificate se numără printre cele 1.500 de documente analizate până acum.

Documentul a survenit după ce Hillary Rodham Clinton a declarat într-un interviu pentru Radio Iowa că în timpul restricţiei sale date de ocuparea funcţiei de Secretar de Stat în administraţia Obama, nu a trimis sau primit emailuri pe serverul personal care să conţină informaţii marcate ca fiind clasificate. Criticii republicani au avertizat că este posibil ca Clinton să fi compromis securitatea naţională trimiţând şi primind mailuri care conţineau informaţie secretă, însă ea a înlăturat acuzaţiile, spunând că a respectat directivele de securitate şi că este cea care a făcut publice mailurile care erau iniţial secrete.

"Dacă nu aş fi cerut ca mailurile mele să fie făcute publice, nimic din toate acestea nu ar fi fost în zona publică", a declarat ea în cadrul interviului.

Clinton a spus în martie că a schimbat în jur de 60.000 de mailuri în timpul mandatului său de patru ani în Administraţia Obama, dintre care jumătate erau personale şi au fost şterse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici