Hillary Clinton iese la atac: Donald Trump nu are temperamentul de a fi preşedinte şi comandant al armatei

Hillary Clinton, desemnată oficial candidatul democrat în scrutinul prezidenţial american, a avertizat, vineri, că adversarul său republican, Donald Trump, nu are temperamentul de a fi preşedinte şi comandant al forţelor armate ale Statelor Unite, informează ziarul Financial Times.

2706 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton iese la atac: Donald Trump nu are temperamentul de a fi preşedinte şi comandant al armatei

Hillary Clinton iese la atac: Donald Trump nu are temperamentul de a fi preşedinte şi comandant al armatei

"Donald Trump nu poate gestiona nici măcar o campanie electorală prezidenţială dură şi tumultoasă", a declarat Hillary Clinton.

"Imaginaţi-vă, dacă îndrăzniţi, cum ar fi Donald Trump în Biroul Oval în faţa unei crize majore. Un om care poate deveni irascibil la un mesaj pe Twitter nu este un om de încredere în gestionarea arsenalului nuclear", a adăugat fostul secretar de Stat american.

La o săptămână după ce Donald Trump s-a autoetichetat drept "legea şi ordinea" în combaterea terorismului şi infracţionalităţii, Hillary Clinton a îndemnat alegătorii să respingă viziunea pesimistă asupra Statelor Unite şi să accepte perspective optimiste. "Un măreţ preşedinte democrat, Franklin Delano Roosevelt, a respins în mod perfect politicieni de genul lui Trump acum peste 80 de ani, în vremuri mai periculoase; a spus: «singurul lucru de care trebuie să ne temem este însăşi teama». Nu vom construi ziduri, ci o economie în care oricine vrea un loc de muncă bine plătit să obţină unul. Şi vom construi o cale de acordare a cetăţeniei milioanelor de imigranţi care contribuie deja la economia noastră", a subliniat Clinton.

"America se află din nou într-un moment de reflecţie. Există forţe puternice care ameninţă să ne divizeze. Şi, exact cum se întâmpla în momentul fondării acestei naţiuni, nu există garanţii. Totul depinde în mod real de noi. Noi trebuie să decidem dacă putem depune eforturi împreună pentru a ne putea ridica împreună", a spus Hillary Clinton.

În replică la declaraţiile adversarei sale din tabăra democrată, Donald Trump a transmis, potrivit agenţiei The Associated Press: "Viziunea lui Hillary este cea a unei lumi fără frontiere în care oamenii muncitori nu au puteri, locuri de muncă ori siguranţă".

Donald Trump s-a remarcat printr-un discurs antiimigraţie şi prin propunerea unor măsuri dure de consolidare a securităţii şi combaterii terorismului.

Preşedintele Barack Obama a sugerat că Donald Trump este "demagog", iar fostul primar al oraşului New York Michael Bloomberg a pus sub semnul întrebării discernământul candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici