Hillary Clinton, ironizată pentru cadoul oferit lui Lavrov (Video)

Presa rusă a ironizat-o pe Hillary Clinton, secretarul de Stat american, pentru o greşeală de traducere scrisă pe un cadou oferit omologului său rus, Serghei Lavrov, relatează BBC News Online.

28 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, ironizată pentru cadoul oferit lui Lavrov (Video)

Hillary Clinton, ironizată pentru cadoul oferit lui Lavrov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Clinton i-a oferit lui Lavrov, la Geneva, un "buton de resetare", simbolizând speranţa SUA de a reface relaţiile tensionate cu Rusia. Ministrul rus a afirmat însă că un cuvânt ales de americani, "peregruzka", înseamnă mai degrabă "supraîncărcare" decât "resetare".

Cotidianul rus Kommersant a scris pe prima pagină că "Serghei Lavrov şi Hillary Clinton apasă butonul greşit". Clinton i-a dat asigurări omologului său că personalul său a depus eforturi pentru a face acest lucru corect. "A fost corect?", a întrebat ea, zâmbind. "Aţi greşit", i-a răspuns Lavrov, care zâmbea de asemenea.

În pofida situaţiei stânjenitoare, cei doi s-au amuzat în faţa camerelor de luat vederi şi au apăsat butonul împreună. La o conferinţă comună, după două ore de discuţii, cei doi au glumit pe tema greşelii. "Am ajuns la un acord despre cum se scrie «resetare» în rusă şi engleză, nu mai avem divergenţe", a spus Lavrov.

"Ministrul a corectat alegerea noastră. Dar oricum, cuvântul care figura pe buton se pare că era de asemenea adevărat (...). Resetăm (relaţiile) şi pentru că le resetăm, ministrul şi cu mine suntem «supraîncărcaţi»", a declarat la rândul său Hillary Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici