Hillary Clinton susţine că va fi mai activă în Orientul Mijlociu dacă va câştiga alegerile

Candidatul la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, a declarat că va fi "pe deplin angajată şi implicată" în Orientul Mijlociu, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, şi va meţine o prezenţă constantă în regiune pentru a stimula procesul de pace.

16 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton susţine că va fi mai activă în Orientul Mijlociu dacă va câştiga alegerile

Hillary Clinton susţine că va fi mai activă în Orientul Mijlociu dacă va câştiga alegerile (Imagine: Mediafax Foto)

Clinton, al cărei soţ, fostul preşedinte Bill Clinton, şi-a asumat un rol personal, dar fără succes, în negocierea unui acord de pace între Israel şi Autoritatea Palestiniană, a reproşat administraţiei Bush că nu s-a implicat mai mult în soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu.

"Cred că este important pentru Statele Unite să menţină un rol activ şi implicat", a declarat ea duminică într-un interviu acordat Reuters.

"Cred că unul dintre motivele pentru care considerăm situaţia de acolo drept una foarte periculoasă este deoarece administraţia Bush a ezitat să se implice şi, atunci când a făcut-o, o mare parte din recomandările şi propunerile lor au fost contraproductive", a adăugat ea.

Clinton a declarat că este mult mai bine pregătită în domeniul politicii externe decât candidatul republican John McCain şi are mai multe şanse să îl învingă pe acesta în cursa din noiembrie.

Ea a declarat că depinde de israelieni şi palestinieni ce rol ar trebui să joace în cadrul procesului de pace gruparea Hamas, o mişcare islamistă care deţine controlul Fâşiei Gaza.

Clinton a precizat că viitorul preşedinte va desluşi mult mai clar priorităţile necesare instaurării păcii în regiune.

"Imediat ce vom avea un preşedinte pe deplin angajat şi implicat, care nu va ezita şi nu va impune condiţii ineficiente, vom avea o idee mult mai clară despre ceea ce este nevoie pentru a duce cele două părţi la un consens", a subliniat ea.

Întrebată dacă ea va fi "pe deplin angajată şi implicată", Clinton a răspuns pozitiv.

Eforturile preşedintelui Bill Clinton de a media un acord de pace au eşuat şi au fost urmate de un val de violenţe din partea palestinienilor.

Fosta Prima Doamnă a declarat în repetate rânduri că, în cazul în care va câştiga, ea îl va numi pe soţul său ambasador al bunăvoinţei în mai multe state, fără a preciza dacă Orientul Mijlociu se va număra printre destinaţiile sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici