Hogo Chavez a ameninţat SUA cu sistatea livrărilor de petrol

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a ameninţat, duminică, Statele Unite cu sistatea livrărilor de petrol, după ce compania americană Exxon Mobil a câştigat în instanţă blocarea vânzării de active venezuelene în valoare de 12 miliarde de dolari.

1 afișare
Imaginea articolului Hogo Chavez a ameninţat SUA cu sistatea livrărilor de petrol

Hogo Chavez a ameninţat SUA cu sistatea livrărilor de petrol

Preţul petrolului a crescut, săptămâna trecută, ca urmare a unei dispute dintre preşedintele Venezuelei cu Exxon Mobil privind obţinerea de compensaţii pentru pierderea unor operaţiuni, în urma unei măsuri de naţionalizare a unui proiect al companiei americane.

Compania americană a anunţat că a obţinut ordine judecătoreşti de la tribunale din Marea Britanie şi Olanda, prin care poate bloca vânzarea activelor companiei PDVSA, controlată de statul venezuelan.

Exxon Mobil a încercat astfel să se asigure că daunele vor fi plătite, dacă va câştiga un proces de arbitraj legat de proiectul petrolier Cerro Negro.

Chavez a declarat că, în urma măsurilor luate de Exxon în acest caz, preţul ţiţeiului ar putea urca la 200 de dolari pe baril.

"Dacă reuşiţi într-adevăr să ne blocaţi vânzarea de active, vom opri livrările de petrol către Statele Unite", a declarat Chavez, adresându-se preşedintelui George W. Bush, în cadrul unui program TV.

Preşedintele Venezuelei a ameninţat Statele Unite cu sistarea livrărilor de mai multe ori, dar a menţinut exporturile către cel mai mare consumator al său, în pofida mai multor dispute privind preţul petrolului sau comerţul liber.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici