Hollande anulează vizita în Polonia, după ce Varşovia a refuzat cumpărarea unor elicoptere militare

Francois Hollande, preşedintele francez, a amânat vizita în Polonia, după ce Varşovia a contramandat achiziţionarea elicopterelor Caracal, informează site-ul agenţiei Associated Press.

1346 afișări
Imaginea articolului Hollande anulează vizita în Polonia, după ce Varşovia a refuzat cumpărarea unor elicoptere militare

Francois Hollande

Francois Hollande era aşteptat joi în Varşovia pentru a participa la discuţiile franco-poloneze.

Decizia de a amâna vizita a fost luată vineri, în urma confirmării din partea Ministerului Apărării al Poloniei că statul polonez pune capăt negocierilor în privinţa achiziţionării elicopterelor Airbus, care produc modelul Caracal.

Acordul de compensare a reprezentat o condiţie majoră în cadrul achiziţionării elicopterelor Caracal pentru suma de 3,14 miliarde de euro.

Un acord de compensare bilaterală este unul în care vânzătorul unui produs acceptă să investească în sectoarele economice ale părţii care achiziţionează, ca un mod de a despăgubi sau de a spori valoarea tranzacţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici