Hollande şi Merkel: Progresele înregistrate în criza din Ucraina sunt insuficiente

Progresele înregistrate în implementarea armistiţiului în estul Ucrainei sunt "insuficiente", au apreciat preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel în cursul unei discuţii telefonice purtate luni cu şeful statului rus Vladimir Putin, relatează agenţia Sputnik.

613 afișări
Imaginea articolului Hollande şi Merkel: Progresele înregistrate în criza din Ucraina sunt insuficiente

Hollande şi Merkel: Progresele înregistrate în criza din Ucraina sunt "insuficiente" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

François Hollande, Angela Merkel şi Vladimir Putin au purtat luni o discuţie telefonică ce a durat aproximativ 45 de minute, informează Sputnik în pagina electronică.

Potrivit unei surse din anturajul preşedintelui francez, Hollande şi Merkel au conchis, la finalul discuţiei telefonice, că "progresele sunt insuficiente" în estul Ucrainei, unde un armistiţiu fragil este în vigoare între autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Liderii francez şi german au insistat asupra "necesităţii exercitării unor presiuni asupra părţilor (beligerante), în contextul situaţiei tensionate" în cele două regiuni din sud-estul Ucrainei, precizează sursa citată.

Această discuţie telefonică a avut drept scop "evaluarea punerii în aplicare a Acordurilor de la Minsk" privind instaurarea păcii în Ucraina. Hollande şi Merkel au făcut apel la "eforturi şi la mai mulţi paşi în punerea în aplicare a acestor acorduri".

O discuţie telefonică separată pe tema crizei din Ucraina a avut loc luni dimineaţă între François Hollande, Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

În schimb, Hollande, Merkel şi Putin nu au abordat problemele de ordin economic, în contextul în care Uniunea Europeană (UE) a extins cu şase luni - până la 31 ianuarie 2016 - sancţiunile economice împotriva Rusiei, iar autorităţile ruse au decis să prelungească interdicţia unor importuri alimentare din state membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici