Horaţiu Moldovan: Românii care se vor întoarce din cele 10 localităţi din Italia vor sta în carantină timp de 14 zile

  • Secretarul de stat Horaţiu Moldovan spune că românii care se întorc din 10 localităţi italiene vor fi puşi în carantină
  • Ministerul Sănătăţii anunţă că românii din zonele de risc vor fi izolaţi la domiciliu
  • MAE transmite că nu există încă români infectaţi cu noul coronavirus
2044 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Moldovan: Românii care se vor întoarce din cele 10 localităţi din Italia vor sta în carantină timp de 14 zile

Ministerul Sănătăţii: Românii care se vor întoarce din 10 localităţi din Italia vor fi puşi în carantină timp de 14 zile

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a anunţat că românii care vor veni din 10 localităţi din Italia, în care au fost confirmate cazuri de coronavirus, vor fi plasaţi obligatoriu în carantină în spaţii special amenajate pentru o perioadă de 14 zile.

Cele 10 localităţi sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d'Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei şi Somaglia, a afirmat Horaţiu Moldovan, duminică seară, la Antena 3.

„S-a stabilit o atitudine diferenţiată faţă de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolaţi la domiciliu unde vor fi verificaţi pe parcursul celor două săptămâni de Direcţia de Sănătate Publică. În situaţia în care pacienţii vin din localităţile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Interne şi va fi difuzată la punctele de frontieră”, a adăugat Moldovan.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind şi trei decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia şi Veneto.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, până la acest moment, misiunea diplomatică şi oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorităţi cu privire la vreun caz confirmat de infecţie cu noul coronavirus printre cetăţenii români.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici